Sauli Reunanen

Osteopaatti AMK
Fysioterapeutti AMK

Ihmiskehon toiminta ja erinäiset vaivat alkoivat kiinnostaa minua jo aikaisessa vaiheessa elämääni perheeni ja urheilun kautta tulleiden vaikutteiden ja 13-vuotiaana alkaneen nilkkavammakierteen kautta. Lukion jälkeen olin kovaa vauhtia lähdössä opiskelemaan lääkäriksi, mutta ajauduin puolivahingossa opiskelemaan fysioterapiaa Satakunnan ammattikorkeakoulun englanninkieliseen ohjelmaan ja sille tielle jäin.

Valmistuin SAMK:sta fysioterapeutiksi vuonna 2012. Työurani alkuvaiheet menivät geriatrisen ja neurologisen fysioterapian parissa, mutta aloitettuani osteopatian opinnot Metropoliassa 2014 mielenkiintoni kohdistui tuki- ja liikuntaelinvaivoihin. Valmistuttuani Metropoliasta vuonna 2018, aloitin yritystoimintani Helsingissä.

Fysioterapian ja osteopatian koulutukset tukevat loistavasti toisiaan. Fysioterapia antaa eväitä aktiiviseen kuntoutukseen, kun osteopatia tukee passiivista, eli käsin tehtävää kuntoutusta. Käytänkin asiakkaideni kanssa molempia koulutuksia saadakseni heille parhaan hyödyn vastaanottokäynnistä luonani.

URA

Yksityisvastaanoton lisäksi olen toiminut useammassa urheiluseurassa fysioterapeutin ja osteopaatin roolissa:

  • Helsingin Jokerit 2020-2022 (KHL)
  • Musan Salama 2017 (jalkapallon Kakkonen)
  • Suomen jääkiekon U20-maajoukkue 2016
  • FC Jazz 2013 (jalkapallon Kakkonen)

URHEILUTAUSTANI

Urheilu ja sitä kautta urheiluvammat ovat olleet läsnä elämässäni jo pienestä pojasta lähtien. Aloitin jalkapallon 4-vuotiaana ja se olikin päälajini lähes 20 vuotta. Jalkapallon ohella aloin pelaamaan futsalia parikymppisenä ja futsalista alkoi hiljalleen muodostua päälajini. Futsalia pelasin liigatasolla 7 vuotta, joista 4 vuotta meni Porissa ja viimeiset kolme vuotta Golden Futsal Teamissa Espoossa. Futsalin lopetin 28-vuotiaana vuonna 2016.

Jalkapallon ja futsalin lisäksi olen harrastanut yleisurheilua, koripalloa, jääkiekkoa, lumilautailua ja kuntosalilla raudan kesyttämistä. Olen myös kokeillut kilpatanssia, mutta ensimmäisten kisojeni jälkeen 7-vuotiaana totesin tämän lajin olevan muita varten.

Nykyään minut löytää jalkapallon harrastesarjasta ja futsalin alasarjoista, sekä kuntosalilta säännöllisen epäsäännöllisesti.